Publicat de: victorjosu | decembrie 13, 2008

Gala Laureatilor Fotbalului Moldovenesc – 2008

Gala Laureatilor Fotbalului Moldovenesc – 2008 s-a desfasurat pe 12 decembrie la Teatrul de Opera si Balet si a inceput cu intonarea imnului FMF.Apoi moderatorii sarbatorii fotbalistice, Andrei Porubin si Indiana, l-au invitat in scena pe presedintele FMF, Pavel Cebanu, care s-a adresat cu un mesaj de salut catre cei prezenti in sala.In continuare au fost anuntati laureatii anului fotbalistic 2008, desemnati in urma unui sondaj petrecut in randul a peste 200 de specialisti: membri ai Comitetului Executiv al FMF, antrenori, presedinti de cluburi, presedinti ai Comitetelor centrale ale FMF, conducatori ai asociatiilor afiliate…

Cel mai bun jucator al anului 2008 a fost desemnat Vitalie BORDIAN, mijlocas al selectionatei Moldovei si al clubului Metallist Harkov, Uraina. El a totalizat 90 de puncte. Pe locul doi, cu 69 p., s-a plasat laureatul anului trecut – Alexandru Epureanu, aparatorul selectionatei Moldovei si al clubului FC Moscova, Rusia, iar pe trei – mijlocasul Stanislav Ivanov de la FC Moscova, 47 p.

Vitalie Bordia - fotbalistul anului 2008 in Moldova

Vitalie Bordian - fotbalistul anului 2008 in Moldova

Stanislav NAMASCO (selectionata Moldovei si Sheriff Tiraspol, 143 puncte) a fost desemnat cel mai bun portar din campionatul Moldovei. El i-a devansat pe Nicolae Calancea (selectionata Moldovei si Zimbru Chisinau, 125 p.), si Alexandru Chirilov (Dacia Chisinau, 43 p.).

Igor ARMAS (selectionata Moldovei si Zimbru Chisinau, 103 p.) a fost ales cel mai bun fundas, iar pe locurile 2-3 s-au plasat Vazha Tarhnisvili (Sheriff Tiraspol, 60 p.) si Nicolae Mincev (Dacia Chisinau, 56 p).

Alexandru SUVOROV (selectionata Moldovei si FC Tiraspol, 60 p.) a devenit cel mai bun mijlocas, intrecandu-i pe Andrei Corneencov (selectionata Moldovei si Sheriff Tiraspol, 56 p.) si Maxim Frantuz (selectionata Moldovei si Zimbru Chisinau, 55 p.).

Oleg ANDRONIC (selectionata Moldovei si Zimbru Chisinau, 141 p.) a fost votat cel mai bun atacant, fiind urmat de Igor Picusciac (selectionata Moldovei si Sheriff Tiraspol, 54 p.) si Gheorghe Ovseannicov (selectionata Moldovei si Olimpia Balti, 52 p.).

Premiul pentru cel mai bun golgheter al Campionatului Moldovei, editia 2007-2008, i-a revenit lui Igor PICUSCIAC (selectionata Moldovei si Sheriff Tiraspol, 14 goluri). El i-a intrecut pe camerunezul Colince Ngaha (Nistru Otaci), georgianul Djaba Dvali (Dacia Chisinau) si belorusul Aleksei Kuciuk (Sheriff), care au marcat cate 13 goluri.

Antrenorul selectionatei de juniori Under 19 a Moldovei si a echipei Iskra-Stal Rabnita, Vlad GOIAN, a devenit cel mai bun antrenor al anului 2008 (85 p.), iar pe locurile 2-3 s-au plasat tehnicianul echipei Zimbru Chisinau, Ion Caras, 82 p., si belorusul Leonid Kuciuk (Sheriff Tiraspol, 46 p.).

Cea mai buna echipa a anului a fost desemnata selectionata de tineret a Moldovei.

Echipa FC Tiraspol (7,83 puncte) a cucerit Premiul Fair Play, devansandu-le in lupta pentru acest trofeu pe Nistru Otaci (7,70 p.) si Dinamo Bender (7,62 p.).

Cel mai bun arbitru al anului 2008 a fost desemnat Valeriu SOROCHIN din Chisinau (nota medie – 8,07). Pe locurile 2 si 3 s-au plasat chisinauianul Ghenadie Crasnosan (8,06) si Vitalie Onica din Magdacesti (8,04).

Cu o diploma speciala din partea UEFA a fost mentionat arbitrul Ghenadie ORLIC din Chisinau.

Victor BULAT (selectionata Moldovei si Dacia Chisinau) a intrat in posesia premiului „Simpatia publicului”, instituit de ziarul „Sport Curier” in timp ce Alexandru ONICA (selectionata Moldovei si Dacia Chisinau) a luat de la publicatia „Vremea” premiul pentru cel mai bun debut la selectionata Moldovei in anul 2008.

Premiul “Gentilomul anului 2008” i-a revenit lui Valeriu SIDENCO, fost arbitru si observator.

Iata cine sunt laureatii altor premii instituite de FMF in acest an: Scoala Sportiva din satul Ciobruciu, raionul Slobozia – premiul „Cel mai valoros eveniment al fotbalului in masa”, Scoala Auxiliara din orasul Congaz – premiul „Cel mai frumos eveniment al fotbalului pentru persoanele cu handicap”, Selectionata de veterani din municipiul Chisinau – premiul „Cel mai frumos eveniment in fotbalul de veterani”, Clubul de futsal Aset-Unita Straseni – premiul „Cel mai frumos eveniment in fotbalul de sala”, Ambasada Marii Britanii din Republica Moldova – premiul „Pentru dezvoltarea fotbalului in masa”, Iurie Bulgareanu, secretar general al Asociatiei de Fotbal pe Plaja din Republica Moldova – premiul „Pentru dezvoltarea fotbalului pe plaja”.

Forul de specialitate i-a premiat si pe veteranii fotbalului moldovenesc: Iurie PONOMARIOV, Igor MARCHEVICI, Vladimir SAVITCHI, Vladimir PIANCOVSCHI, Vladimir CARPISCENCO, Vladimir TINCLER, Valeriu COLBASIUC, Mihail AFONIN, Anatol MIRONOV, Vladimir GOSPERSCHI, Veaceslav CATCOV, Anatol RABAC, Gheorghe SAJIN, Anatol TESLEV, Gheorghe TEGLEATOV, Iurie CONUSEVICI, Ian MOLCIANSCHI, Gheorghe NEDBALIUC, Leonid ULANOV, Nicolae ADAMOV, Serghei VABIVANTEV si Valentin GARSTEA.

In fotbalul feminin, Svetlana CEBAN (Roma Puhaceni) a fost aleasa cea mai buna jucatoare, iar Petru NICORA (UTM Chisinau) – cel mai bun antrenor. Cel mai bun antrenor in fotbalul de copii si juniori a fost desemnat Mihai ANDRONIC de la echipa CSCT Buiucani.

Ian IACOVENCO (selectionata Moldovei de futsal si JLC Chisinau) a fost votat cel mai bun jucator in futsal. Pe locurile 2 si 3 s-au plasat Oleg Hilotii (selectionata Moldovei si echipa Parnasos Cipru) si Valeriu Baiesu (selectionata Moldovei si Tornado Chisinau).

Serghei TURCAN de la echipa Tornado Chisinau a fost desemnat cel mai bun antrenor la futsal, iar Vladimir COLBASIUC – cel mai bun arbitru in futsal.

Cel mai bun jucator in fotbalul de plaja a fost votat Ruslan COBERMAN de la echipa Real Succes din Hartopul Mare, iar in fotbalul-tenis – Maxim Leghezin de la selectionata nationala de fotbal-tenis si echipa CS Varnita.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: