Publicat de: victorjosu | decembrie 26, 2008

Veaceaslav Gojan, cel mai bun sportiv al anului.

Agenţia Sportului a desemnat câştigătorii:

Veaceaslav Gojan medaliat Olimpic.

Veaceaslav Gojan medaliat Olimpic.

În premieră, Agenţia Sportului (AS) a organizat la sfârşit de an o Gala a Laureaţilor. În sala Teatrului de Operă şi Balet a surprins prezenţa numeroasă a deputaţilor comunişti, iar vice-premierul Victor Stepaniuc le-a înmânat premiile a 10 dintre nominalizaţi. Atmosfera a fost întreţinută de formaţia „Catharsis”, ansamblul de dansuri „Codreanca”, interpreta Aura ş.a.

Titlul de cel mai bun sportiv al anului ia revenit boxerului Veaceslav Gojan, care în 2008 a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice (JO) de la Beijing şi bronzul de la Cupa Mondiala desfăşurată la Moscova (la categoria de până la 54 kg.): „Anul acesta a fost poate cel mai reuşit din cariera mea. Am avut noroc, dar am şi muncit foarte mult împreună cu antrenorul. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru R. Moldova”.

Ceilalţi premianţi: Marin Cazac (lupte greco-romane; bronz la Europenele şi Mondialele de tineret), Alexandru Râşcan (box; bronz la Europene), Igor Grabucea (haltere, bronz la Europene), Victor Cotiujanschi (box, bronz la Europene), Ion Luchianov (atletism; locul 12 la JO), Vitalie Gruşac (box; locul 9 la JO şi 5 la Cupa Mondială), Alexandru Dudoglo (haltere; locul 9 la JO şi 4 la Europene) şi Ludmila Cristea (lupte libere; argint la Europene).

Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat, aşa cum ne-am aşteptat cu toţii, Petru Caduc, antrenorul care a stat la baza tuturor performanţelor boxului moldovenesc în acest an. Biatlonista de origine rusă Natalia Levcenkova, campioană europeană la biatlon de iarnă, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, biatlon de vară, a fost laureata evenimentului, iar cea mai bună echipă a anului a fost declarat ansamblul de dansuri sportive „Codreanca”. Cea mai bună federaţie a fost desemnată cea de box, anume acest gen de sport a contribuit în cea mai mare măsură la ridicarea reputaţiei Moldovei în 2008.

Unimedia.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: